ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2017 ZEV LRC-X scuterul electric minune, cu cea mai autonomie si mod de pilotaj de curse!


2017 ZEV LRC-X scuterul electric minune, cu cea mai autonomie si mod de pilotaj de curse!
  12.12.2016

Daca esti un fan al motorizarii electrice, iti pasa mai mult de performante decat de cum arata, atunci s-ar putea sa gasesti in modelul de scuter ZEV LRC-X ceea ce cauti. ZEV, adica Zehrbach, numele celui care a infiintat in 2006 compania si bineinteles EV = electric vehicle, a produs timp de mai multi ani modelul LRC, iar acum 2017 LRC-X inseamna extinderea gamei printr-o versiune de inalta performanta. Din punct de vedere al infatisarii, apare aproape identic cu modelul standard, insa inauntru sunt schimbate multe lucruri si in foarte bine.

2017 ZEV LRC-X scuterul electric minune, cu cea mai autonomie si mod de pilotaj de curse! - X

Astfel, capacitatea acumulatorului a crescut la 36 celule de cate 100 Ah fiecare, oferind in total cu peste 28,5% capacitate marita, adica o autonomie largita. Motorul electric este evaluat la 40 kW, ceea ce inseamna ca poate propulsa scuterul cu o viteza maxima de 185 km/h, desi practic, viteza e limitata la doar 153 km/h, din cauza pneurilor. Compania a explicat ca ar fi marit diametrul rotilor, in vederea dotarii cu anvelope mai mari, de sporire a vitezei, insa asta ar fi insemnat cresterea inaltimii seii, lucru cu care clientii nu prea sunt de acord.

Insa nu viteza maxima reprezinta cel mai mare avantaj al LRC-X, ci autonomia. In acest moment cu o autonomie de 289 km la o viteza medie de 88,5 km/h sau de 177 km cu viteza de 112,6 km/h constituind un “plin’ de baterie, propulseaza modelul in fruntea tuturor motocicletelor electrice care costa sub 30.000 dolari, in ce priveste autonomia.

2017 ZEV LRC-X scuterul electric minune, cu cea mai autonomie si mod de pilotaj de curse! - scuter

Ca sa se inteleaga mai bine aceasta mini-statistica, gama Energica EGO are o autonomie la jumatate, cei de la Zero, care se pot lauda cu cel mai mare acumulator, au o autonomie de doar 54% din cea de mai sus, iar BMW nu ofera mai mult de 100 si ceva de km.

Ceea ce mai aduce nou acest model 2017 ZEV LRC-X ar fi regandirea motorului si oferta unui cuplu uluitor, de 400 Nm in varful de putere. De aceea, scuterul va fi disponibil cu un pachet controller foarte performant, astfel incat utilizatorul va putea sa isi seteze modul de pilotat, inclusiv cu un race mode, adica de curse. De ce la un scuter, asta e mai greu de raspuns, desi dupa ce am vazut scuterul adventure X-ADV de la Honda, deja nu ne mai mira multe lucruri. 

2017 ZEV LRC-X scuterul electric minune, cu cea mai autonomie si mod de pilotaj de curse! - Zero
 

In SUA, pretul de vanzare ar fi de aproape 16.000 dolari, insa cand va traversa oceanul zilele acestea, pe piata europeana va avea un alt pret. Cu toate ca, in conformitate cu reglementarile comunitare, modelul va veni cu cateva restrictii, avand in vedere prevederile privind limitarea la 125cc.

Tag-uri

scuter electric, scutere,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate