ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT


2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT
  27.01.2016

Nici nu incepuse bine anul 2016, ca producatorul nord-american de vehicule powersports anunta lansarea celei de-a doua transe din lineup-ul de ATV-uri si SSV-uri 2016, dar si surprinzator, modele direct din lineup-ul 2017. Primele modele din lineup-ul 2016, mai exact primele 32 de modele, fusesera lansate in luna august a anului trecut, urmand ca acesta sa fie completat cat de curand. Insa se pare ca Arctic Cat nu s-a grabit foarte tare, preferand ca odata cu restul de modele 2016 sa-si arunce si primele modele 2017, nu numai primele din oferta proprie, ci se pare ca si primele modele 2017 din intreaga discutie.

Anuntam inca de la primul val de vehicule, lansat in vara trecuta, ca asa cum sta bine unuia dintre cei mai importanti jucatori de pe piata powersports, exista o serie de noutati, materializate atat ca modele noi, cat si ca imbunatatiri, rebranduiri sau noi colaborari. Bunaoara, ne referam la faptul ca gama foarte populara XR de ATV-uri se va numi din 2016 Alterra si va aduce si cateva noutati, chiar si unele modele noi.

2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT - 2017

Ne-am oprit acum la unul dintre cele patru modele noi Alterra, destinate atat unui singur cat si pentru doi pasageri, un model care face parte dintre acelea din lineup-ul anului urmator: 2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT, un model cu un pachet interesant de specificatii, varianta mai mica a puternicului ATV de 1000cc Arctic Cat TRV XT.

Mentionam ca modelele Alterra nu numai ca au o denumire noua, extrem de sugestiva in privinta destinatiei lor, dar aduc o serie de noutati in randul componentelor, design-ului sau al specificatiilor tehnice. Bunaoara, din perspectiva infatisarii, intreg carenajul ATV-urilor Alterra, inclusiv 2016 500 TRV XT, a fost “sculptat” intr-o forma noua, in care sunt subliniate atat caracteristica agresiva, cat si utilitatea si ergonomia.

Arctic Cat se numara printre pionierii ATV-urilor cu doua locuri, iar cel mai nou TRV continua traditia cu sasiul sau extins, incorporand o noua sa foarte confortabila si cu un design nou, pentru doi pasageri, cu o tablie de sprijin pentru spate, noile manere pentru pasager deosebit de ergonomice si prietenoase, noile scarite de picioare tot destinate pasagerului, care in ansamblu reusesc sa ii ofere acestuia o noua perspectiva asupra aventurii cu un ATV in conditii de siguranta si confort.

De asemenea, noile dotari ale 2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT includ doua carlige de tractiune fixate in fata si faruri duble cu halogen pe fata, in tandem cu faruri cu LED, tot duble, pe spate. Si cum la fel, anuntam noul parteneriat dintre Speed, un reputat producator aftermarket in domeniul accesoriilor pentru ATV-uri si SSV-uri, primele rezultate pot fi admirate in lineup-urile 2016 si 2017 sub forma rack-urilor SpeedRack II, dotare din fabrica. Intr-adevar, pe modelele Alterra au fost integrate aceste rack-uri si in partea din spate, potrivindu-se cu cel din fata, foarte solide, din otel ranforsat, prevazute cu accesorii integrate de atasare, care ofera posibilitatea transportarii sarcinilor de 45 kg in fata si 90 kg in spate. Ar mai fi de mentionat in privinta SpeedRack II ca sunt acoperite cu un strat de cauciuc cu rol de protectie la lovituri si la zgariere, in cazul in care se transporta obiecte contodente dure. Si ca sa incheiem acest capitol, Arctic Cat are inca din vara o oferta mereu completata de accesorii care se pot monta si demonta pe aceste rack-uri cu foarte mare usurinta, prin sistemele de prindere de care aminteam.


2017 Arctic Cat Alterra 500 TRV XT - H1 V-twin

Sasiul ATV-ului TRV ofera pe fata si pe spate un brat dublu A-Arm independent, suspensii cu cursa de 25,4 cm si o garda la sol de 28 cm, care asigura o rulare destul de sigura si pe terenurile mai accidentate sau pe drumurile prevazute cu obstacole. In spate, Alterra 500 TRV XT are acel brat swaybar care imbunatateste comportamentul in viraje.

In sfarsit, motorul acestui ATV este unul racit cu lichid, cu injectie electronica, avand 443cc si se leaga la transmisia automata Duramatic™ ce livreaza suficienta putere si un cuplu superior la sol si care are treptele Park, High, Low, Neutral si Reverse.

De asemenea, pentru performante ridicate in pilotare, Arctic Cat Alterra 500 TRV XT a fost prevazut cu servodirectia EPS a Arctic Cat, care ofera asistare a directiei incepand de la relantiul motorului si ofera o reducere semnificativa a efortului in modul 4WD, in special cand diferentialul blocabil a fost activat. Sistemul de asistare variabila este ghidat de o unitate de control electronic (ECU) care masoara forta de intrare a directiei fata de rezistenta anvelopelor si viteza ATV-ului oferind adecvat asistenta printr-un motor electric. Rezultatul este un efort de directie mult redus, insa suficient cat sa ofere un feedback precis pilotului in a simti relatia dintre roata si teren.

Cu un rezervor de combustibil de 20 de litri capacitate, arbori sigilati si bucse la suspensie cu durabilitate nelimitata, placa de protectie inferioara din plastic dur si rezistent, singurul lucru pe care il are de facut utilizatorul Alterra 500 TRV XT e sa se concentreze pe pilotare si ceea ce are de facut. Printre alte caracteristici ale modelului pot fi enumerate: anvelope de inalta rezistenta Carlise Trail Pro de 25 inci, sistem de franare hidraulic pe discuri, plus schemele de culori disponibile Red si Lime.  

Inca ceva, inainte de incheiere. Atunci cand utilizatorul ATV-ului nu are pasager si are cate ceva de lucrat, poate sa indeparteze saua si spatarul pasagerului si sa le inlocuiasca cu un alt rack sau chiar cu o bena, ajutat fiind de un sistem de cuplare/decuplare eficient, totul petrecandu-se repede si usor, fara unelte suplimentare.

Tag-uri

atv, arctic cat, sxs,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate