ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2016 Yamaha XSR700 sau filosofia "Faster Sons"


2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons
  23.07.2015

Competitia pe segmentul si piata de motociclete "new retro" se pare ca se acutizeaza sau in orice caz credem ca segmentul Sport Heritage va fi disputat intre nou aparuta 2016 Yamaha XSR700 si Ducati Scrambler, plus Triumph, BMW si care modele se vor mai alatura acestui segment.

Potrivit constructorului japonez, 2016 Yamaha XSR700 este intruparea filosofiei Sport Heritage, care inseamna “respectarea stilurilor emblematice si design-ului motocicletelor Yamaha din trecut, simultan cu impingerea tehnologiei moderne catre limite, pentru a crea motociclete uimitoare cu un caracter adevarat si fara compromis in privinta abilitatilor de manevrare”. Iar aceasta intrupare apare ca fiind “faster son of Yamaha XS650”. Fiul mai rapid? Da, pentru ca mai departe completeaza Yamaha, “isi arata respectul pentru motocicletele dinainte, dar se adapteaza vremurilor actuale”.

2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons -  Yamaha

Mai exact, despre ce e vorba? Un model stil retro, care se trage din emblematica Yamaha XS650. Yamaha a lucrat indeaproape cu constructorul de motociclete din Los Angeles, renumitul Shinya Kimura care s-a ocupat de restilizarea si conceperea design-ului, pornind de la modelul anilor 70-80 XS650 si caruia i-a montat motorul modern bicilindric al lui MT-07 racit cu lichid, DOHC, in 4 timpi, cu 4 valve, avand capacitatea de 689cc.


2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons - Scrambler

Deocamdata nu exista informatii concrete despre specificatiile tehnice ale modelului, insa s-a zis in cateva randuri despre imprumutul de la MT-07, asa ca pana la aparitia unor detalii in fisa tehnica, specificatiile de mai sus sunt informative. In comunicatul de presa se ilustreaza mai degraba intr-o forma artistica motorul, sustinand ca acesta dezvolta un cuplu linear si ca “zambeste in fiecare treapta”, dar senzatia de putere si acceleratie razbate totodata. Cu acelasi ochi catre motorul lui MT-07, cuplul dezvoltat e concret de 68 Nm la 6.500rpm, in timp ce puterea se situeaza in jurul a 75cp la 9.000rpm, trecand peste frumoasele cuvinte ale comunicatului.


2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons - motocicleta

Ce se mai poate vorbi despre noul 2016 Yamaha XSR700? Nimic, in afara de ce se poate vedea in imaginile ce au insotit comunicatul Yamaha, precum si din imaginile de pe Facebook si Instagram. Adica, sasiu tubular de otel, amortizor suspensie spate montat orizontal, discuri gemene de frana de 282mm cu 4 etriere pe fata, ABS standard, scaun de piele cu textura dubla, far tip retro, rezervor de combustibil din aluminiu, bord retro cu vitezometru clasic, ghidon cu manerele spre spate si o greutate aproximativa de 185 kg. Jantele de aluminiu cu 10 spite sunt “incaltate” cu pneuri Pirelli Phantom proiectate pentru o mare aderenta indiferent de suprafata si conditii meteo. Totodata, pentru fanii carora le place sa-si creeze o personalitate distincta, Yamaha le pune la dispozitie o gama larga de accesorii si imbracaminte “Faster Sons”, daca tot discutam despre filosofia omonima la inceput.

2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons - XS650

Modelul va fi disponibil din luna noiembrie in showroom-uri in doua variante de culori: Forest Green si Garage Metal. Despre pretul noii 2016 Yamaha XSR700 nu se stie inca nimic, insa probabil ca va fi unul pe masura, clar peste pretul unui MT-07, fie si pentru ca s-au folosit componente de o calitate superioara si oricum, in aceste zile orice e retro/vintage style se vinde bine, indiferent de pret.

2016 Yamaha XSR700 sau filosofia Faster Sons - MT-07

 

Tag-uri

motocicleta ducati, motocicleta yamaha, motocicleta yamaha xsr 700,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate