ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2016 Suzuki GSX-R1000 primele zvonuri


2016 Suzuki GSX-R1000 primele zvonuri
  23.04.2015

Daca in acest an modelul GSX-R750 de la Suzuki implineste o frumoasa varsta de 30 de ani, in 2016 e randul “fratelui mai mic” (dar mai puternic) GSX-R1000 sa aniverseze 15 ani de existenta. Mai mult ca sigur, desi la momentul actual totul se rezuma la zvonuri, vom avea un model aniversar 2016 Suzuki GSX-R1000.

2016 Suzuki GSX-R1000 primele zvonuri - GSX-R1000

Alaturi de aceste aniversari, Suzuki marcheaza reintoarcerea deplina in cursele MotoGP si de aici apare fireasca re-capitalizarea energiilor pentru un model nou de motocicleta ce va aduce publicitatea necesara. Insa, ceea ce este clar, si dealtfel a fost anuntat, Suzuki nu are intentia in viitorul apropiat de a concura cu alte brand-uri, precum Ducati sau Yamaha, in privinta mizei tehnologice. Si asta nu pentru ca Suzuki nu ar fi capabil in dezvoltarea tehnologica, ci doar pentru ca intentioneaza sa creeze urmatoarea generatie GSX-R1000 cat mai traditionalist, fara investitii in gadgeturi costisitoare, precum ceilalti constructori.

Sigur, trebuie facuta diferenta semantica, deoarece Suzuki va aduce o serie de noutati si imbunatatiri, doar ca in contextul in care alti constructori investesc fonduri uriase in dezvoltarea unor componente de motorizare (in primul rand) cat mai performante, ba chiar insusi constructorul Suzuki investeste in motorul turbo pentru conceptul Recursion, linia GSX-R1000 va face deliciul puristilor. Deci, fara suspensii asistate electronic, componente sofisticate in controlul tractiunii, sistemul de setare a modurilor de tractiune si altele asemenea.

2016 Suzuki GSX-R1000 primele zvonuri - 2015

Dintre zvonurile privind 2016 Suzuki GSX-R1000 au razbatut pana acum urmatoarele: motocicleta va avea un motor complet nou, dotat cu variable valve timing si aproape identic cu modelul folosit in MotoGP; motorul se aude ca va dezvolta putin sub 200 cp; greutatea noului model va fi putin sub 200 kg si va avea un control al greutatii mai bun decat noul Yamaha R1; influenta modelului MotoGP va fi reintalnita si in cazul sistemului de control al tractiunii; deoarece am amintit mai sus de Recursion, noul model va imprumuta plasarea sasiului partial peste motor, ceea ce va duce la micsorarea latimii motocicletei; sistemul ABS va fi asigurat de catre Bosch; stilistic, baza va fi influentata tot de modelul pentru MotoGP, insa este de asteptat ca sa se lucreze totusi la o linie mai conservatoare, in special in privinta modelului aniversar; va exista o versiune standard, alaturi de una premium, insotite bineinteles de versiunea aniversara.

Asadar, noul model GSX-R1000 va fi realizat, se pare, intr-un mod in care sa imprumute dotarile modelului R1 folosit in MotoGP, insa “impachetat” intr-o maniera ceva mai traditionalista, astfel incat sa rezulte o motocicleta puternica si actuala, cu un vag aer retro.

Deocamdata asta ar fi informatiile de pe bursa zvonurilor in ceea ce priveste superbike-ul 2016 Suzuki GSX-R1000, cu siguranta ca vor mai aparea si alte informatii interesante pana la momentul anuntului oficial.

Tag-uri

motocicleta suzuki,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate