ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2016 Kawasaki Mule PRO-FXT - un vehicul utilitar 100%


2016 Kawasaki Mule PRO-FXT - un vehicul utilitar 100%
  30.06.2015

Fara nici un fel de exagerare se poate afirma ca 2016 Kawasaki Mule PRO-FXT isi trage puterea de neegalat si durabilitatea, alaturi de performanta si manevrabilitatea din peste un secol de experienta a inginerilor de la Kawasaki Heavy Industries Ltd. Beneficiind de o revolutionara transformare a cabinei Trans-Cab de transport intr-o bena largita si invers, prin rabatarea ei intr-un vehicul side-by-side care poate transporta de la 3 la 6 persoane, noul Mule PRO-FXT isi arata inclinatia utilitara uneori imbinata cu cea de agrement.

UTV Kawasaki Mule PRO-FXT

Intr-adevar, atunci cand ai reteta ideala, nu trebuie sa mai umbli la ea, oricat de tentat ai fi. Iar aceasta regula a fost respectata de Kawasaki, dupa succesul inregistrat cu King of Mules, asa cum a fost supranumit cel mai puternic Mule din linie, PRO-FXT. Numai ca puterea nu valoreaza mare lucru, daca nu se imbina perfect cu manevrabilitatea, functionabilitatea si utilitatea, calitati pe care din fericire 2016 Mule PRO-FXT le are din plin.

Modelul a fost proiectat avand in minte abordarea si stapanirea oricarui tip de teren. Cadrul sau imbina un echilibru optim intre partile rigide si cele torsionante, asigurand o mare durabilitate si flexibilitate a sasiului si o manevrabilitate ridicata. Modelul din gama de SxS Kawasaki are un raport ideal intre lungime, latime si ampatament, asigurand o buna stabilitate si posibilitate de manervrare facila pentru orice categorie de conducatori.

UTV Kawasaki Mule PRO-FXT Green

Insa una dintre principalele caracteristici ale Mule PRO-FXT ramane, asa cum aminteam, sistemul sau versatil Trans-Cab, deocamdata unic in industrie, cu un sistem de scaune cu configuratie convertibila. Atunci cand Mule este pus la treaba, el ofera varianta cu bancheta de 3 scaune (conducatorul plus doi pasageri) si bena de otel ultra-rezistent, care poate transporta o sarcina pana la  453,5 kg. Sa presupunem ca odata terminata treaba, trebuie sa va inapoiati cu intreaga echipa, iar Mule ofera posibilitatea transportarii a sase persoane. Astfel, se elibereaza doua ivare din sistemul Trans Cab, se repozitioneaza o pereche de console, se scoate bancheta din spate si se pozitioneaza bena mai mica. In aceasta configuratie se pot transporta numai 158 kg impreuna cu inca trei persoane, deci un total de 6 persoane si incarcatura. Cele trei persoane noi adaugate sunt securizate prin sistem de centuri si usi laterale stilizate, iar toata lumea va experimenta un confort deosebit pe banchetele din plus, dar si datorita amortizoarelor special proiectate pentru a traversa terenuri accidentate si denivelate.

2016 Kawasaki Mule PRO-FXT este dotat cu un puternic motor DOHC pe benzina de 812cc in trei cilindri, DFI, care dezvolta un cuplu de 65 Nm si care e construit pentru a oferi versatilitate, performanta si eficienta. Puterea se livreaza printr-un sistem de transmisie variabila continua (CVT - Continuously Variable Transmission) cu un selector electric intre sistemul 4WD si 2WD, plus un diferential spate de blocare, care asigura controlul pe orice tip de teren. Sistemul DFI (digital fuel injection) controlat prin computer asigura o compensare permanenta a temperaturii si altitudinii, astfel incat pe langa o rulare neteda, sunt reduse la maxim emisiile poluante si e realizat un consum optim si diminuat. 


Pilotaj UTV Kawasaki Mule PRO-FXT

Kawasaki s-a gandit la Mule ca la un side-by-side aproape integral utilitar, dotandu-l cu un cui de remorcare solid care poate tracta o greutate de pana la  907 kg. Discurile de frana fata si spate de 212 mm asigura o linistitoare franare si stopare care ajuta inclusiv in situatiile de tractare sau auto-tractare prin troliu. Pana si pozitia mai ridicata a scaunelor ar parea caraghioasa putin daca Mule ar fi mutat in zona de agrement (desi nu impiedica nimeni asta), insa Kawasaki s-a asigurat ca segmentul sport este sustinut de modelele Teryx si Teryx4, de aceea. Observam astfel o tendinta a constructorilor de a specializa si nisa modelele din lineup.

Se remarca pe bord un panou multifunctional, lesne de citit, incluzand vitezometru, indicator de combustibil, mod de conducere, ceas, indicator 2WD/4WD, indicator de temperatura a motorului, plus o serie de alte indicatoare utile. Pana si centurile de siguranta au indicatoare luminoase de reamintire a purtarii.

In plus, Kawasaki ofera o serie de accesorii pentru protectia si confortul pasagerilor, dar si componente precum parbriz, sistem auto, incalzitoare de volan si bare sustinere, impartitor de bena, etc. Pentru a oferi potentialilor clienti o imagine cat mai completa a ceea ce cauta si asteapta de la un UTV, Kawasaki pune la dispozitia acestora o platforma online prin care pot sa-si creeze singuri modelul dorit si prin care si-l pot adapta potrivit bugetului. Odata dotat si accesorizat, modelul poate fi printat si cu foaia respectiva, care cuprinde si lista de accesorii si optionale, poate sa se prezinte la cel mai apropiat magazin sau distribuitor Kawasaki.  

Remorcare UTV Kawasaki Mule PRO-FXT

Modelele non-EPS vin in varianta cromatica Super Black, cu jante de otel si volan de otel. Cat priveste variantele EPS, acestea vin cu dotari standard cu jante de aluminiu, faruri cu LED, un acoperis si manere de sprijin brate pentru pasagerii din spate. Culorile optionale sunt verde si rosu (Timberline Green si Dark Royal Red) cu o grafica in contrast de-a lungul usilor si benei. Exista si varianta Realtree Xtra® Green Camo pentru iubitorii de aventuri cinegetice.

In concluzie, 2016 Kawasaki Mule PRO-FXT ofera cel mai puternic motor dintre cele cu care sunt dotate modelele Mule, sistemul de frana multi-disc in baie de ulei capsulat si excelentul si inovatorul sistem Trans Cab de oferire de 3 locuri suplimentare. Si da, un vehicul utilitar 100% pana in ultimul surub.

Tag-uri

UTV, SxS, Kawasaki, side by side, kawasaki mule,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate