ClickCease

Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

2016 Arctic Cat MudPro 1000 SE (Special Edition)


2016 Arctic Cat MudPro 1000 SE (Special Edition)
  28.01.2016

Daca in vara anului trecut, la lansarea asa-numitului prim val al lineup-ului 2016 Arctic Cat de ATV-uri si SSV-uri (adica 32 de modele, in total), amatorii de mud-riding, adica cei care gasesc suprema aventura in mlastini, noroaie si ape relativ adanci, au avut bucuria de a regasi in gama puternicul model 2016 Arctic Cat MudPro 1000, iata ca producatorul nord-american a facut inca o surpriza cu ocazia transei a doua din lineup-ul 2016, lansata la inceputul acestui an. Este vorba de o editie speciala a acestui model: 2016 Arctic Cat MudPro 1000 SE (Special Edition).

2016 Arctic Cat MudPro 1000 SE (Special Edition) - 1000

Modelul de baza, MudPro 1000 se baza pe un motro foarte puternic, 1000 H2 V-Twin, in patru timpi. Avand o capacitate cilindrica de 951cc, racit cu lichid si prevazut cu EFI (Electronic Fuel Injection – injectie controlata electronic), motorul era fireste adaptat aventurilor prin noroaie si mediu umed, cu un radiator de mare capacitate si un cooler controlat prin termostat, special sa tina blocul motor departe de supraincalzire in conditii de umezeala aproape continua. EFI ajuta pornirea ATV-ului in orice conditii meteo si totodata livreaza combustibilul variabil, in functie de denivelari sau de fortare in noroaiele cele mai groase.

De asemenea, inginerii Arctic Cat au gandit un sistem de suspensii inspirat direct din lumea curselor, de la modelele de competitie, astfel ca traversarea zonelor noroioase si acoperite cu apa se face cu o garda la sol foarte ridicata, la 35,5 cm, plus deja traditionala cursa a suspensiilor de 10 inci (25,4 cm). Si evident, amortizoarele sunt prevazute cu pretensionare ajustabila, facand pilotarea mai lina, indiferent de natura terenului.

Pe langa necesarele si nelipsitele sisteme precum EPS care ajuta la pastrarea unei directii optime, inclusiv la viteze mici sau la catarari, ori diferentialul fata blocabil si controlul 2WD/4WD, evident ca 1000 MudPro se bazeaza foarte mult pe niste anvelope capabile sa asigure aderenta si strabaterea celor mai anevoioase suprafete. Iar acestea sunt 28-Inch Maxxis® Zilla Tires, concepute special pentru noroaie, avand 6 straturi de cauciuc presat, semn de mare durabilitate si rezistenta, plus nelipsita infatisare agresiva, care contribuie la intreaga imagine a ATV-ului, foarte feroce, de altfel.

Si evident, ca la toate modelele de ATV-uri mud-riding, admisia si evacuarea au fost inaltate si dotate cu snorkel, urmarind o cat mai redusa infiltrare de noroaie si mizerii in “organismul” sau.

Daca astea au fost caracteristicile principale cu care 2016 Arctic Cat MudPro 1000 se infatisa iubitorilor de mud-riding, ei bine, editia speciala lansata la inceputul acestei luni, vine cu dotari suplimentare.

In primul rand, MudPro 1000 SE a fost dotat cu bumpere solide si impunatoare in fata si in spate, menite sa protejeze vehiculul de eventualele obstacole intalnite prin noroaie si nu numai. Apoi, jantele modelului editie speciala sunt realizate dintr-un aliaj de aluminiu foarte rezistent si cu o infatisare speciala, conferind un aspect impresionant general.

MudPro 1000 SE a fost dotat si cu un troliu WARN, capabil de a suporta o greutate de pana la 454 kg, cu un cablu lung de peste 15 m, din metal foarte rezistent, cu un motor permanent cu magnet, foarte puternic si frana mecanica.

2016 Arctic Cat MudPro 1000 SE (Special Edition) - H2

In fine, 2016 Arctic Cat 1000 MudPro SE se lauda si cu o grafica speciala, atat in ce priveste carenajul, cat si in privinta anumitor finisaje. Poate ca ar fi mers in aceasta editie speciala, ca dotari standard si aparatori de maini, si iluminare cu LED (in loc de halogen), insa oricum, modelul arata spectaculos si se comporta excelent in cele mai ingrozitoare locuri acoperite cu noroaie. 

Tag-uri

atv arctic cat mudpro 1000 se, atv, atv de noroi,

© 2024 atvrom.ro Toate drepturile rezervate